CORONA & Rode Neuzen Dag: een boostpakket voor jongeren

Nieuws

27/03/2020

De maatregelen die genomen worden tegen corona hebben een impact op iedereen. In deze tijden wordt zeker de weerbaarheid van jongeren extra op de proef gesteld. Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius die het mentaal, fysiek en sociaal sterker maken van jongeren als doel heeft, wil er ook in deze coronatijden zijn voor alle jongeren. Rode Neuzen Dag lanceert daarom #RodeNeuzenDagTegenCorona met een ‘boostpakket’ voor jongeren.

Zo komen de meditatiepodcasts van ‘That’s Mediation’ opnieuw online, geven experts tips and tricks via video’s en delen jongeren hun verhalen en adviezen om elkaar te helpen en dat allemaal op rodeneuzendag.be.

OverKop-professionals geven tips en tricks
Rode Neuzen Dag

Experten delen tips & tricks
Naast gratis meditatiesessies delen verschillende experten als Sarah Van Gysegem,
OverKop-professionals en psychiater Dirk De Wachter geregeld tips & tricks. Via video’s geven ze adviezen over hoe jongeren mentaal, fysiek en sociaal weerbaar kunnen blijven. De video’s zijn terug te vinden via rodeneuzendag.be .

Het Rode Neuzen Fonds steunt OverKop, dat hiermee laagdrempelige hulp voorziet voor jongeren
Rode Neuzen Fonds

Bewegen met Moving Lives ten voordele van Rode Neuzen Dag
Moving Lives, een initiatief gesteund door Sport Vlaanderen, lanceert de uitdaging om samen 40.075 kilometer (omtrek van de wereld rond de evenaar) te bewegen en zo geld in te zamelen voor het Rode Neuzen Fonds dat hiermee laagdrempelige hulp voorziet voor jongeren zoals OverKop . Vanuit het idee ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ is Rode Neuzen Dag enorm blij met dit initiatief en nodigt iedereen uit om hier aan mee te doen. Alle informatie hierover is te vinden op rodeneuzendag.be.

OverKop-Huizen van Rode Neuzen Dag in Vlaanderen
Die OverKop-huizen bieden laagdrempelige eerstelijnshulp aan voor jongeren. Omdat de huizen op dit moment moeten sluiten door de corona-maatregelen, wordt er extra ingezet op live chatmomenten, waar elke jongere vragen kan stellen. De huizen willen ook in het post-coronatijdperk jongeren opvangen die gevolgen dragen van de crisis.