Ben jij SELFIE-verslaafd?

Vrije tijd en werk

Marlies
- 09/07/2018

Je suffe kop vanonder het dekbed - KLIK - je stapt naar de bushalte - KLIK - jij met je oma - KLIK - je drinkt een slok water - SLIK - jij in de paskamer - KLIK - je poetst je tanden - KLIK - je-kan-ni-slapen - KLIK.
Hangt jouw dag aan elkaar van selfies? Lezen dan. En smile! Je wordt gefilmd.


Volgens onderzoek maken we gemiddeld 9 selfies per week. Peanuts in vergelijking met Kim Kardashian. Zij flitst zich 1200 keer per dag. Per selfie zijn we al snel 7 minuten bezig: maken - kiezen - bijwerken - posten. Een uur per week laten we ons dus van onze beste kant zien. Eén doel: do you 👍me?

Selfitis
Het klinkt als een vieze, besmettelijke ziekte. Je moet er niet mee naar de dokter. Hoogstens naar de ontwenningskliniek. Durf jij eerlijk naar jezelf kijken, selfie-lover? Check hier hoe selfie-verslaafd jij bent.

  1. Je neemt drie selfies per dag en post ze NIET op sociale media
    Jij lijdt aan borderline-selfitis. Je bent een grensgeval, tussen gezond en selfie-ziek.
    Genezen is nog mogelijk.

  2. Je neemt drie selfies per dag en post ze WEL op sociale media.
    Jij bent besmet met het selfie-virus! Leven zonder likes is zinloos. Je zit nu in de acute fase. Genezen wordt lastig.

  3. Je post minstens 6 selfies per dag
    Wow! Jij bent je grootste fan! Elke vitrine en soeplepel is jouw spiegel. De klok rond spot jij de beste selfie-plekken. Waarschijnlijk heb je een selfiestick, anders een stijve arm.
    Jij lijdt aan chronische Selfitis. De kans op genezing is klein.

Domme manieren om dood te gaan
Niet iedereen wordt vrolijk van selfies. In Portugal viel een koppel van een klif bij het maken van een selfie bij zonsopgang. Romantisch maar dood, helaas. En er is de stier-selfie met de gespietste man. Of de geëlektrocuteerde man op het dak van een trein. Mannen toch. Eén klik en dood.  

No-selfiezone
Heeft de wereld het gehad met selfies? In India - het land met de meeste selfie-doden - bakende men gevaarlijke no-selfiezones af. En op de rode loper van het filmfestival in Cannes werden ze verboden. Gedaan met files en botsingen. Doorstappen en film kijken!
In wildparken geldt een Wildlife Selfie Code. Want stel je voor: je laatste selfie onder een olifantenpoot of in een krokodillenbek … Hoeveel likes levert dat op?  

Speciale selfies
De Amerikaan Robert Hinnieser Cornelius nam in 1839 de allereerste selfie. Niet met zijn smartphone. Wel met één van de allereerste fototoestellen. Dat was pas wereldnieuws. Like & share!
En er is de wereldberoemde aap-selfie uit 2011. Een zwartkuifmakaak maakte selfies met het toestel van een natuurfotograaf. De man vond dat hij het auteursrecht had van de foto ‘s. De aap dacht daar anders over. De rechtbank besliste ergens tussen beide: een deel van het auteursrecht gaat naar een organisatie ter bescherming van apen.

Boost je zelfvertrouwen
Likes zijn leuk. Voor even. Een gemeend compliment doet zoveel meer deugd. Complimenten die er echt toe doen: ‘zo lief dat je haar hielp’, ‘dat heb je goed opgelost’, ‘ik vind jou zo geweldig grappig’. Geef ze en leer ze krijgen. Aan wie geef jij een compliment vandaag? (vergeet jezelf niet)
Je kan het! OverKop 💓 you.

Nog tips voor een boost van je zelfvertrouwen? Klik hier.