Hype: tijd voor het micro-avontuur

Vrije tijd en werk

Marlies
- 01/10/2020

Skinny dipping @ night. Of overdag :-) Je slaapzak uitrollen onder de blote sterrenhemel. Of de trein nemen naar een plek waar je nog nooit kwam.
Vakantie hoeft niet groot en ver en duur. Het zit in je hoofd. De kleinste avonturen zorgen vaak voor de geweldigste herinneringen.


Spektakel
Je wil ver op reis. Een mega-festival meepikken. En nog een. Spectaculaire dingen meemaken. Om jezelf en anderen te verbazen. WOW! Fantastisch natuurlijk, je zal er nog lang over napraten. En je bent een bom geld kwijt. Maar de grootste avonturen liggen verstopt in gewone dagen. Ze zijn goedkoop maar onbetaalbaar. Je moet ze alleen zoeken en met twee handen durven grijpen.

Geen excuus!
Avonturier Alastair Humphreys (41) beleefde de meest extreme avonturen, stak met een roeiboot de Atlantische Oceaan over en reisde jarenlang met de fiets de wereld rond.
Hij wou dat iedereen de kans had om af en toe te ontsnappen aan het leven vol prikkels en aan de sleur. Maar hij beseft ook dat grote avonturen niet voor iedereen haalbaar zijn: te duur, te lang, te zwaar, verantwoordelijkheden waar je niet buiten kan …  Altijd is er wel een reden om het niet te doen. Daarom bedacht hij het ‘micro-avontuur’: kleine belevenissen die je dichtbij huis, op korte tijd en GRATIS kan meemaken.
Geen excuus meer! Sta open voor het onverwachte! Ga nu en dan voor kleine dingen die je gelukkig maken of waardoor je verbondenheid voelt, met mensen of met de natuur.

Out of your comfortzone
Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst? Met de step naar de stad in plaats van met de fiets. Je picknick-deken uitslaan in the middle of nowhere. Of ronddwalen in een stad die je niet kent.
Micro-avonturen zijn simpele dingen die je nog nooit deed en die je even helemaal weghalen uit je gewone leven. Ze prikkelen je zintuigen. De adrenaline stroomt en je hart gaat sneller slaan. Want ze zijn een beetje spannend of ze maken je gewoonweg blij. Het moeilijkste is eraan beginnen, uit je comfortzone stappen en doen.

Zoek het niet te ver
In het artikel ⬆ en het lijstje ⬇ vind je tips voor micro-avonturen. Maar doe vooral wat jij uitdagend vindt en wat jou gelukkig maakt!

  • Leef een dag zonder elektriciteit. Wees creatief met donkere toiletten en lege batterijen.
  • Word wakker met de vogels en wandel of fiets naar een mooie plek om de zonsopgang te zien.
  •  ‘Vergeet’ van de bus te stappen op je vertrouwde plek en wandel het eind terug langs een binnenweg. Doe dit niet als je gehaast bent.
  • Volg de loop van een beek zo dicht en zo lang mogelijk. Een muggenstick maakt het helemaal af.
  • Sla je tent op bij de vijver van de opa van een vriend. Leef een dag en een nacht buiten.
  • Zet je met hapjes en wat drank op een pleintje in je buurt. Trakteer. Hoe snel komen ook anderen - bekend of onbekend - met hun lekkers bij jou zitten? Heerlijk delen en chillen op een zwoele zomeravond!


Beleef jij een micro-avontuur en deel je het op social media?
Gebruik dan #microadventure. En doe er een #overkop bij.