Caro van OverKop = winnaar Psycholoog van het jaar!

Nieuws

02/07/2019

Caro Lenoir, psychologe van OverKop, wint in naam van alle OverKop - psychologen de prestigieuze prijs van Psycholoog van het Jaar. Voor negende keer reiken de Gentse Alumni Psychologie (GAP) de Acco prijs uit. Met deze prijs wil GAP de verdiensten van een psycholoog erkennen en bijdragen tot een positief beeld van de studies psychologie en van het beroep van psycholoog. Uitzonderlijk gaat dit jaar de prijs gaat naar de verschillende collega-psychologen die werkzaam zijn in de 5 verschillende OverKop-huizen in Vlaanderen.  

Symbolische laureaat
Caro Lenoir studeerde in 2017 af als Master in de klinische psychologie aan de Universiteit Gent. Ze krijgt de prijs als ambassadeur voor OverKop (en Rode Neuzen Dag). Caro gaf het eerste OverKop- huis (in Oostende) mee vorm en belichaamt perfect het OverKop-concept. Ze wordt geprezen voor haar verfrissende, daadkrachtige, dynamische en concrete aanpak. De keuze voor deze jonge kandidaat is niet toevallig. Ze sluit aan bij het peer-to-peer concept dat een belangrijk deel uitmaakt van de werking binnen de OverKop-huizen.

OverKop en Rode Neuzen Dag
Rode Neuzen Dag is een actie die in 2015 en 2016 heel Vlaanderen op de been bracht om het taboe rond mentale problemen bij kinderen en jongeren te doorbreken, maar ook om geld in te zamelen voor concrete hulp. OverKop is de concretisering ervan. OverKop is een uniek project dat vertrekt vanuit een vrijetijds - aanbod. Op deze manier vinden jongeren op een laagdrempelige manier en ongedwongen manier een luisterend oor en krijgen ze toegang tot de zorg. Het is een nieuwe manier om aan vroegdetectie te doen en problemen te registreren vooraleer ze de kans krijgen groter te worden. In de praktijk betekent dit dat je als jongere tot 25 jaar een OverKop-huis kan binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen: workshops, activiteiten, spelnamiddagen,... Elk van de 5 OverKop-huizen (Oostende, Gent, Mechelen, Tienen, Genk) is een veilige plek waar je indien nodig dus steeds een luisterend oor vindt en beroep kunt doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. Online biedt www.overkop.be een virtuele thuis met dezelfde intenties.