Boost je zelfvertrouwen!

Relaties

05/12/2018

Zelfvertrouwen hebben heeft heel wat voordelen. Het zorgt voor veerkracht: het in staat zijn om tegenslagen te verwerken. Het is ook een aantrekkelijke eigenschap: wanneer je tevreden bent over jezelf, dan komt dat ook zo over bij anderen in je omgeving. Het is niet altijd gemakkelijk om je zelfzeker te voelen. Hoe geef ik mijn zelfvertrouwen snel een boost?

Laat het zien
Draag kleding waar je je goed in voelt. Trek iets aan wat jij mooi vindt! Hypes zijn leuk, maar iedereen heeft een eigen stijl. Let op je houding: een stevige houding zorgt niet alleen voor een boost in zelfvertrouwen maar ook voor de aanmaak van verschillende hormonen die verantwoordelijk zijn voor jouw geluk!

Luister naar muziek
Luister naar een feel-good nummer dat je even alles doet vergeten. Doe het voor je vertrekt, of vooraleer je met iemand praat. Het helpt echt! Heb je geen oortjes bij de hand? Neurie het nummer in je hoofd. Je hersenen associëren de juiste muzieknummers met positieve herinneringen.

Geef complimenten
Omring je met vrienden die je waarderen zoals je bent. Geef ze af en toe een gemeend compliment. Dat voelt niet alleen goed aan, je zal zelf ook meer complimenten krijgen. Het is een erkenning van je kwaliteiten.

Je bent het waard
Ook al zijn er nog veel andere trucjes die je kunnen helpen met het boosten van je zelfvertrouwen, het blijft belangrijk om te weten dat je het waard bent om jezelf te zijn. Het maakt niet uit wie je bent, kom op voor je eigen sterktes en wees er verdomd trots op. Maar erken ook je zwaktes, want iedereen heeft ze. Beschouw ze als een deel van wie je bent. Wees er trots op! Het is wat ons menselijk maakt.