Ingezonden tips: Doe dit met je leven!

Vrije tijd en werk

11/03/2019

Voor sommigen is het heel duidelijk wat ze later willen doen. Voor anderen blijft het moeilijk. Ik ken een goede vriend die na 4 jaar hoger onderwijs zijn richting nog niet vond. Hij werkt nu via een interimbureau bij verschillende bedrijven. Ondertussen zoekt hij uit wat hij écht wil. Dit zijn de tips die ik hem gaf (en die hij nu ook toepast!) - Jess

Tip 1: Reis
Reizen verplicht je ertoe om nieuwe plekken te zien, geeft je nieuwe perspectieven en zorgt voor nieuwe connecties. Het is een goede manier om jezelf een energieboost te geven. Zo’n energieboost geeft extra veerkracht: een goede eigenschap om na keuzestress te blijven gaan!

Nog niet veel gereisd? Trek dan voor enkele dagen naar een stad dichtbij, zoals Parijs of Amsterdam. Boek een hostel en kies voor een gemeenschappelijke kamer. Leg connecties met andere reizigers. Je zal versteld staan hoeveel anderen hetzelfde plan hebben!

Tip 2: Ga uit die COMFORTZONE!
Het leven zit buiten de comfortzone. Uit je comfortzone stappen betekent maar één ding: ga op zoek naar nieuwe ervaringen, of waarvan je dacht ze nooit te ervaren. Ga bungeejumpen. Bezoek een museum met een wildvreemde. Solliciteer spontaan voor een bedrijf waar je graag meer over leert. Wie niet waagt die niet wint! Je bent jong, er is ruimte om te experimenteren. Inspiratie nodig? Check Yes Theory op YouTube!

Tip 3: Grijp alle kansen
Er bestaan een hele hoop organisaties en mensen die je kansen kunnen bieden. Denk aan jeugdbewegingen, naschoolse activiteiten, beurzen, vrijwilligerswerk, ... Ook bij Overkop ben je welkom. Er vallen veel kansen te grijpen, durf ze ook op te zoeken. De leukste kansen zitten vaak in de meest onverwachte momenten!

Het is OK om nog niet te weten welke richting je uit wil. Zolang je maar blijft proberen, zoeken & experimenteren.